
برگزیدگان فراخوان ملی" شناخت و تحلیل گفتمان و رفتار جامعه ایرانی در بحران کرونا "مورد تقدیر قرار گرفتند
تاریخ : 1399/10/17
تعداد بازدید : 477
برگزیدگان فراخوان ملی "شناخت و تحلیل گفتمان و رفتار جامعه ایرانی در بحران کرونا" طی مراسمی با حضور دکتر"سورنا ستاری" معاون علمی و فنآوری رییس جمهوری معرفی و مورد تقدیر قرار گرفتند.
در این مراسم که دکتر"سید کمال خرازی" مشاور عالی معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، دکتر"مجید نیلی احمد آبادی" دبیر ستاد توسعه علوم و فن آوری های شناختی ، دبیر ستاد فرهنگ سازی اقتصاد دانش بنیان و توسعه صنایع نرم و خلاق معاونت علمی و جمعی دیگر از مقام ها و مسوولان علمی و آموزشی شرکت داشتند، از برگزیدگان این فراخوان ملی تقدیر و جوایز تیم های برتر به آنان اهدا شد.
فراخوان ملی "شناخت و تحلیل گفتمان و رفتار جامعه ایرانی در بحران کرونا" به منظور مطالعه و تحلیل گفتمان، ذهنیت و شناخت بهتر جامعه ایرانی در قبال این پدیده، فهم مطلوب اثربخشی سیاست ها و روش های اجرا شده درکشور در قبال آن و نیز کمک به طراحی گام های بعدی برای عبور از بحران با حمایت ستاد توسعه علوم و فن آوری های شناختی و همکاری شماری از مراکز و نهادها علمی و آموزشی برگزار شد.
در این فراخوان که در دو مرحله برگزار شده است، ایده های پژوهشی 96 تیم از سوی اساتید و داوران مورد بررسی قرار گرفت که در نهایت 5 تیم به عنوان تیم های برگزیده معرفی و سه تیم نیز شایسته تقدیر شدند.
در این رویداد علمی موضوعاتی پژوهشی "برآورد قدرت سیاستمداران، رسانهها، سلبریتیها، اپوزیسیون، و مردم در گفتمانسازی موضوعات مرتبط با کرونا با رویکرد شناختی"، "رهیافتی محاسباتی به فرآیندهای گفتمانی در جامعه ایران: شیوع ویروس کرونا در توئیتر و اینستاگرام"، "بررسی دینامیک باورهای ارزشی در شرایط بحران: مولفه های اساسی اخلاق"، "پیشبینی نفوذ پیام بر اساس محتوای معنایی آن و سوابق فعالیت دریافت کننده و ارسال کننده" و "تشخیص و تبیین مدل تمایل به تبعیت از توصیه های بهداشتی بر اساس تحلیل احساسات کاربران شبکه های اجتماعی" از سوی تیم های منتخب مورد بررسی ، تحقیق و تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
در فراخوان ملی شناخت و تحلیل گفتمان و رفتار جامعه ایرانی در بحران کرونا ، بالغ بر 2۵ میلیون پست و خبر منتشرشده در فضای مجازی با محوریت کرونا در کانالهای عمومی تلگرام، صفحات عمومی اینستاگرام و توئیتر و همچنین اخبار داخلی منتشر شده به صورت آنلاین، استخراج و بررسی شد.
تحلیل دادههای کلان در بحران کرونا امکان ایجاد مدلهای روزآمد از جامعه برای تحلیل مسائل متنوع اجتماع ورای کرونا را فراهم می آورد و استفاده از اینگونه مدلهای داده محور برای تصمیمسازی و سیاستگذاری جهت افزایش رفاه جامعه تحول آفرین خواهد بود.
یکی از راههای موثر و جدید علمی در فهم وجهی از دینامیک گفتمان و ذهنیت جامعه، تحلیل دادگان عمومی کلان شبکههای اجتماعی و خبری است و در این فراخوان این دادهها در دسترس محققان قرار گرفته است تا با تحلیل آن فهمی نو، کارآمد و عمیق از ارتباط وقایع، سیاست ها و اقدامات با تحول درگفتمان و ذهنیت جامعه در بحران کرونا ارائه شود.
متخصصان علوم داده، سیستمهای هوشمند و متن کاوی به همراه متخصصان علوم شناختی، علوم اجتماعی، روانشناسی، اقتصاد و سایر بخش ها در قالب تیمهای دانشگاهی، شرکتهای دانش بنیان، موسسات فعال و تیمهای تخصصی در این فراخوان شرکت داشتند.