
معرفی طرح پژوهشی طراحی و ساخت یک سیستم ثبت سیگنال عصبی در کانال آپارات ستاد علوم شناختی
تاریخ : 1397/05/08
تعداد بازدید : 1603
به منظور معرفی طرح های تحقیقاتی در حوزه علوم شناختی و آشنایی علاقه مندان با فعالیت های علمی و پژوهشی اساتید و دانش پژوهان ، یازدهمین ویدئو کلیپ معرفی پروژه های تحت حمایت ستاد توسعه علوم و فن آوری های شناختی در کانال آپارات این ستاد، به طرح پژوهشی در حوزه "ثبت سیگنال¬های عصبی از مغز " اختصاص دارد.
سیستم عصبی در میان بخش های مختلف بدن انسان ، یکی از ناشناخته ترین و پیچیده ترین قسمت های بدن بحساب می آید و به همین دلیل درمان بیماری های مرتبط با سیستم عصبی از سخت ترین درمان ها محسوب می شود.
دکتر" محمد حسین مقامی " یکی کارشناسان ارشد ستاد علوم شناختی و از اعضای این طرح تحقیقاتی می گوید: اگرچه نخستین پژوهش ها در زمینه مطالعه سیستم عصبی انسان و بازگرداندن توان حرکتی به بیماران ناتوان حرکتی با استفاده از تحریک الکتریکی، به سالیان بسیار دور باز می گردد ، اما در دهه 60 میلادی و همزمان با پیشرفت سریع "علم میکروالکترونیک " امکان ساخت "آرایه های میکروالکترود " فراهم شد و محققان فعال در زمینه های مهندسی و پزشکی را بر آن داشت تا فعالیت خود را برای درک سیستم عصبی در سطح سلول، در زمینه های تحریک سلولهای عصبی و همچنین ثبت فعالیت سیگنال های عصبی بیشتر کنند.
وی گفت : اکنون پس از گذشت نیم قرن ، دنیا شاهد پیشرفت ها و موفقیتهای بزرگی در زمینه ساخت و تهیه ریز سیستم های قابل کاشت در بدن است.
به گفته وی ساخت ریز سیستم های تحریک عصبی برای درمان ناشنوایی با استفاده از کاشت ریزسیستم مجرای حلزونی ، روش تحریک عمقی مغز برای درمان بیماری پارکینسون ، دستگاه تنظیم ضربان قلب، پروتزهای بینایی برای بازگرداندن حس بینایی به نابینایان و همچنین ساخت تمامی ریز سیستم ها برای درمان معلولیت یا مدیریت درد ، بیانگر تلاش های فراوان محققان در دستیابی به موفقیت ها در نتیجه پیشرفت علم است .
این محقق می افزاید: ریز سیستم های ثبت فعالیتهای سیگنال عصبی، کمک فراوانی به محققان حوزه عصبشناسی در زمینه شناخت سیستم عصبی کرد و پیشرفت ها در این زمینه به حدی است که امروزه سیگنالهای عصبی امکان کنترل اندام های مصنوعی و یا حرکت اشاره گر بر روی صفحه نمایش را به طور مستقیم توسط فکر انسان فراهم کرده است.
محوریت پروژه معرفی شده در این ویدئو کلیپ، طراحی و پیاده سازی یک سیستم ثبت هشت کاناله "الکتروکورتیکوگرام" به سرپرستی آقای دکتر امیر مسعود سوداگر در آزمایشگاه مدارها و سیستم های مجتمع دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی برای ارتباط با سیستم عصبی می باشد که می تواند عمل ثبت فعالیت های برون غشایی مغز را انجام دهد.
علاقه مندان برای مشاهده ویدئو کلیپ این طرح تحقیقاتی و کسب اطلاعات لازم می توانند به کانال آپارات ستاد به آدرس https://www.aparat.com مراجعه کنند.