ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی و دانشگاه شیراز برای استقرار شعبه آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز در شیراز همکاری می‌کنند

You are currently viewing ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی و دانشگاه شیراز برای استقرار شعبه آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز در شیراز همکاری می‌کنند
۷۱ Views

در نشست هم اندیشی بررسی ظرفیت ها و افزایش تعاملات به منطور ترویج و ارتقای دانش و خدمات شناختی، ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی و دانشگاه شیراز برای ایجاد و راه اندازی شعبه آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز در شیراز به طور مشترک همکاری می‌کنند.

دکتر “سید محمد مهدوی” دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی در نشست مشترک رئیس دانشگاه شیراز، مدیران، رؤسا و اساتید دانشکده‌های این مرکز دانشگاهی با تبیین اهداف و برنامه‌های ستاد برای ترویج و ارتقای دانش علوم شناختی و افزایش فعالّیت طرح های تحقیقاتی گفت: ستاد سه حوزه اثرگذار سلامت و سرمایه شناختی برای حفظ و توانمند سازی‌های شناختی سالمندان، آموزش و پرورش شناختی برای کمک به ارتقای نظام آموزشی در امر یادگیری و یاددهی دانش‌آموزان و نیز حوزه شناخت اجتماعی برای بررسی رفتارها و نگرش افراد در جامعه را با جدّیت پیگیری می‌کند.

وی افزود: به موازات این سیاست ها، حمایت از انجام فعالّیت‌های تحقیقاتی در مراکز دانشگاهی برای ساخت و توسعه ابزارها و تجهیزات فناورانه و نیز رونق کسب و کارها درحوزه‌های علوم شناختی و علوم اعصاب از اولویت‌های ستاد است.

دکتر مهدوی کمک به تربیت نیروی انسانی متخصص، توسعه زیرساخت‌ها و مراکز ملی آزمایشگاهی و همچنین شکل‌گیری شرکت های خلّاق و فناورانه حوزه شناختی برای تامین ابزارها و تجهیزات مورد نیاز مراکز تحقیقاتی و درمانی را از دیگر سیاست های راهبردی ستاد برشمرد.

ایشان با بیان اینکه شناخت ما از مغز و ذهن می‌تواند تأثیر بسزایی بر همه ابعاد زندگی انسان داشته باشد تأکید کرد که توسعه علوم و فناوری‌های شناختی در دانشگاه به عنوان بستری برای انجام تحقیقات می‌تواند در راستای رفع نیازها درحوزه‌های مختلف گام‌های موثری بردارد. دکتر مهدوی همچنین اظهار داشت: ستاد تلاش می‌کند خدمات و محصولات شناختی به بازار عرضه شود و در این راستا از طرح‌های پژوهشی محقّقان و اساتید دانشگاه شیراز درحوزه‌های علوم اعصاب شناختی و علوم شناختی درجهت کمک به امر پیشگیری، توانبخشی و درمان اختلالات و نارسایی‌های شناختی حمایت می‌کند.

وی همچنین یادآور شد: ستاد از برگزاری نشست‌های تخصصی و بین المللی درحوزه آموزش شناختی با استفاده از هوش مصنوعی، فلسفه ذهن، توانمندسازی کسب و‌کار، توسعه نوآوری و خدمات اکوسیستم شناختی نیز حمایت می‌کند.

دکتر”محمد موذنی” رئیس دانشگاه شیراز نیز با اشاره به اهمیّت دانش علوم و فناوری‌های شناختی، بر آمادگی این دانشگاه برای توسعه و تداوم همکاری‌های مشترک با ستاد از طریق انعقاد تفاهم نامه تاکید کرد.

دکترموذنی گفت: دانشگاه شیراز با برخورداری از فعالیت ۷۵۰ عضو هیات علمی و ظرفیت ها و پتانسیل‌های بالقوه، آماده گسترش همکاری‌های پژوهشی با حمایت این ستاد است و در این رابطه خواستار تسریع در امر ایجاد و راه‌اندازی پایگاه آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز در شیراز شد.

در ادامه این نشست هر یک از مسئولان و اساتید بخش‌های مختلف این مرکز دانشگاهی با ارائه دیدگاه‌ها و نظرات خود در ارتباط با فعالّیت‌های مشترک تحقیقاتی و تجهیز مراکز آزمایشگاهی علوم شناختی با دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی به تبادل نظر پرداختند.

دیدگاهتان را بنویسید