دکتر”سید محمد مهدوی”دبیرستاد توسعه علوم وفناوری های شناختی روزچهارشنبه بیست ویکم آذرماه درمراسم گشایش سیزدهمین کنگره علوم اعصاب پایه و بالینی در دانشگاه علوم پزشکی ایران درتهران،تامین مالی پایداربرای توسعه علوم شناختی درکشور را حایز اهمیت وضروری دانست .
وی دراین مراسم که جمعی ازمقام ها و مدیران ارشد نظام درمانی، بهداشتی، پزشکی، علوم شناختی ، مراکز دانشگاهی،محققان، اساتید، پژوهشگران ، متخصصان و دانشجویان رشته های مختلف پزشکی شرکت داشتند، گفت: با ایجاد سه آزمایشگاه ملی مغز،آزمایشگاه نخستی سانان و آزمایشگاه ملی داده کاوی شناختی برای توسعه تحقیقات درحوزه علوم اعصاب و اعصاب شناختی، زنجیره آزمایشگاهی ملی کشور دراین حوزه تکمیل می شود.
دکترمهدوی حفظ و ارتقای سلامت وسرمایه شناختی، آموزش شناختی، شناخت اجتماعی وعلوم اجتماعی محاسباتی، توسعه فناوریهای نوظهورو فلسفه ذهن ونظریهپردازی وبهره گیری ازهوش مصنوعی را از اولویت برنامه ها ی ستاد عنوان و تصریح کرد: برای اجرای این اهداف توجه ما به نیازهای گلوگاهی فعلی وفرصتهای رو به آینده است.
وی با اشاره به عملکرد و فعالیت یک دهه اخیر این ستاد افزود: تربیت بیش از ۳۷۰۰ محقق، اجرای ۹ پروژه پیشران و تشکیل ۲۲ هسته پژوهشی ازجمله این دستاوردها برای ترویج ، ارتقا و توسعه دانش علوم و فناوری های شناختی به شمار میرود.
دبیرستاد توسعه علوم و فناوریهای علوم شناختی با بیان اینکه نهال حوزه علوم شناختی از یک دهه قبل در کشور شکل گرفته است وبا تنومند شدن این نهال هماکنون ما با اکوسیستم فناوری و حجم زیادی از فارغالتحصیلان این رشته مواجه هستیم و این سرمایه و امکانات مستلزم حمایت و سرمایه گذاری های گسترده است.
وی رویکرد این ستاد برای حمایت حداکثری را ایجاد کنسرسیوم و جلب مشارکت همگان در حوزه علوم شناختی دانست و خاطر نشان کرد: ما امروز در کنار توسعه اکوسیستم این حوزه به دنبال دعوت از شرکت های بزرگ برای سرمایه گذاری هستیم.
وی دربخشی دیگراز سخنانش با تاکید برضرورت ایجاد همگرایی میان شرکای راهبردی ازجمله وزارتخانههای بهداشت، درمان و آموزش پزشکی وآموزش و پرورش، سازمان تامین اجتماعی و سازمان بهزیستی برای توسعه اکوسیستم علوم شناختی درسطح کشور، افزود: در دوران شیوع ویروس کرونا شتاب همکاری با شرکای بینالمللی تحت تاثیر قرارگرفته بود، ولی هم اکنون این موضوع دردستور کار ستاد قرار دارد تا تعاملات و همکاری های بینالمللی درحوزه علوم و فناوری های شناختی توسعه و گسترش یابد.