ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی در راستای تحقق اهداف کلان کشور درحوزه علوم شناختی، برنامه ملی واسط های مغز و رایانه (Brain-Computer Interface) را به عنوان یکی از پروژه های دارای اولویت در دست اقدام دارد.
این برنامه ملی با هدف فعال سازی و حمایت از هسته های پژوهشی و نیز تشکیل و شناسایی تیم های تحقیقاتی درمراکز دانشگاهی و شرکت های دانش بنیان در سطح کشور اجرا خواهد شد.
این برنامه همچنین با اهدافی چون هدایت پروژه های تحقیقاتی در زمینه کاربردی، ترویج ادبیات BCI درسطح کشور و زیست بوم شرکت های دانش بنیان و همچنین توسعه بازار داخلی و شناسایی بازارهای هدف خارجی برای محصولات این حوزه دربهار سال آینده اجرایی خواهدشد.
“خوانش و تحریک عمقی مغز (Deep Brain Stimulation)” ،”خوانش و تحریک غیر تهاجمی مغز (Non-invasive Brain Stimulation)”،”رباتیک عصبی و اندام عصبی (Neurorobotics and Neuroprosthetics)”،”کاربردهای شناختی واقعیت مجازی (Cognitive Applications of Virtual Reality)”، “کنترل مغز و اندام حرکتی حیوانات (Wetware and its Applications)” و “الهام از مغز در طراحی پردازندههای نسل جدید (Neuromorphic Computing, Living and Bio-inspired Processors) از محور های این برنامه ملی است.
ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی به همین منظور درفراخوانی از تمامی نخبگان، محققان، صنعتگران، ذینفعان و بخش خصوصی دعوت می کند تا ظرفیتهای علمی، اجرایی و صنعتی خود را در راستای تحقق این برنامه ملی با ارسال رزومه و ایمیل به آدرس الکترونیکی دبیرخانه این برنامه ملی (bci@cogc.ir) تا تاریخ دهم اسفند ۱۴۰۳ اعلام نمایند.