دکتر”محمد تقی جغتایی” مشاورعالی ستاد توسعه علوم وفناوری های شناختی درامور آموزش و رییس سیزدهمین کنگره ملی علوم اعصاب پایه و بالینی درمراسم گشایش این رویداد درتهران گفت: مغز یک نیروی محرکه برای رشد بشراست و تحقق این امرمستلزم انجام سرمایه گذاری درحوزه مغزوشناخت درسطح جامعه می باشد.
وی با بیان اینکه استفاده از تکنولوژی ها درحوزه مغز وکاربردهای آن به حمایت و سرمایه گذاری بیشتری نیاز دارد، گفت: به رغم پاره ای ازمشکلات و کمبودها درشرایط تحریم درحوزه علوم اعصاب درجایگاه اول منطقه قرارداریم و درسطح جهانی نیزبا یک پله ارتقا،امسال رتبه هفدهم متعلق به کشورمان است .
دکترجغتایی با اظهار این مطلب که علوم شناختی بر پایه چهار رکن سرمایه مغز، سلامت مغز، نوروتکنولوژی و مغز دیجیتال است، کفت: تحریکات سطحی وعمقی مغزکمک کرد تا شناخت مغز بیشتر شود و با بهره گیری از فناوری های پیشرفته و نوین سطح خدمات و توانبخشی به افراد نیازمند و بیماران افزایش یابد.
وی با اشاره به توسعه علوم اعصاب در نیمه دوم قرن بیستم، عواملی چون رشد حوزههای زیستی، دانش فناوری اطلاعات و بیوالکتریک، رشد مطالعات الکتروفیزیولوژی، هوش مصنوعی و تحریک عمقی و سطحی مغز را از جمله عوامل این رشد دراین مقطع زمانی عنوان کرد.
مشاورعالی ستاد توسعه علوم و فناور ی های شناختی با اشاره به سرمایه های شناختی ازجمله دانش، مهارتهای خلاقانه و سلامت مغزگفت: مجموعه این مهارتهای سرمایه مغزی موجب میشود که فرد در جامعه به یک فرد فعال تبدیل شود.
جغتایی بابیان اینکه بازار فناوریهای شناختی دردنیا درحال توسعه است، گفت: براساس گزارش سازمان یونسکو این بازار تا سال ۲۰۲۷ رشد ۲۰ برابری را تجربه میکند.
امروز درحاشیه سیزدهمین کنگره علوم اعصاب پایه و بالینی با حضوردکتر سید کمال خرازی ، دکتر سید محمد مهدوی دبیرستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی ،رئیس دانشگاه علومپزشکی ایران، دکتر آخوندزاده معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت و محققان این حوزه ازدکتر سعید سمنانیان و دکترغلامعلی شهیدی پیشکسوت و استاد دانشگاه تقدیر شد.
سیزدهمین کنگره ملی علوم اعصاب پایه و بالینی روز چهارشنبه بیست و یکم آذرماه با حضور شمار کثیری از مقام ها و مدیران بخش های درمانی ، بهداشتی ، پزشکی ، علوم شناختی ، محققان، متخصصان ، پژوهشگران و دانشجویان رشته های پزشکی در سالن رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران گشایش یافت.