محققان و کارشناسان مراکز علمی و تخصصی در”پنل سلامت شناختی” ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی درکنگره بین المللی سلامت همراه شیراز ضرورت بهرهگیری از فناوریهای نوین برای ارایه خدمات فراگیر و پایدار را مورد تاکید قرار دادند.
به اعتقاد این پژوهشگران و اساتید و براساس مطالعات پژوهشی، فناوریهای سلامت دیجیتال میتواند منجر به ارتقاء سلامت و تندرستی مردم شود و توانمندسازی بیماران برای بهبود کیفیت زندگی و صرفهجویی در هزینههای بهداشتی یکی از اهداف سلامت الکترونیک است.
در” پنل سلامت شناختی در عصر دیجیتال” ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی موضوعات و مباحث “نسل زد و سلامت دیجیتال شناختی” ، “اهمیت سرمایه مغزی در عصر دیجیتال”، “سلامت شناختی و سالخوردگی درعصر دیجیتال” و ” بیوبانک آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز و نقش آن در توسعه سلامت دیجیتال” توسط چهار تن از اساتید دانشگاههای تهران، علوم پزشکی ایران؛ مرکز تحقیقات بهداشت روان و مرکز تحقیقات سلامت روان سالمندی و نیز دانشکده علوم و فناوریهای بینرشتهای دانشگاه تربیت مدرس تشریح شد.
شایان ذکر است، دکتر “سید محمد مهدوی” دبیر ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی چندی پیش در همایش سلامت شناختی دیجیتال با بیان اینکه حرکت به سمت پلتفرمهای سلامت شناختی دیجیتال یک نیاز اساسی در کشور است، گفت: این ستاد از توسعه پلتفرمهای سلامت شناختی دیجیتال حمایت میکند.
وی افزود: در حال حاضر ساز وکارهای متداول، امکان پایش، غربالگری و مراقبتهای فراگیر از افراد دارای ناتوانیهای ذهنی و اختلالات شناختی را مسیر نمیکند و نیازمند حرکت به سمت پلنفرمهای سلامت شناختی فراگیر با بهرهگیری از تکنولوژیهای پیشرفته در حوزه شناختی در کشور هستیم.
همچنین محصولات و تجهیزات فناورانه شماری از مراکز و شرکتهای تحقیقاتی و دانشبنیان فعال حوزه شناختی در “پاویون شناختی” ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی در این کنگره به نمایش گذاشته شد. “پاویون شناختی” این ستاد با هدف توسعه و رونق کسب و کار در اکوسیستم شناختی، ارایه دستاوردهای تحقیقاتی و تخصصی و تامین نیازهای داخلی دایر شده است.