تفاهم‌نامه سه‌جانبه همکاری‌های علمی و فناورانه سلامت محور و علوم شناختی در حوزه بین‌الملل به امضا رسید

You are currently viewing تفاهم‌نامه سه‌جانبه همکاری‌های علمی و فناورانه سلامت محور و علوم شناختی در حوزه بین‌الملل به امضا رسید
۲۵۰ Views

با هدف توسعه وگسترش هدفمند همکاری‌های علمی و فناورانه، انتقال و تبادل دانش و تجارت مبتنی بر محصولات فناورانه و پیشرفته در حوزه سلامت و علوم شناختی با کشور جمهوری چین، تفاهم‌نامه تشکیل کنسرسیوم سه‌جانبه همکاری‌های علمی و فناورانه سلامت محور و علوم شناختی در حوزه بین‌المللی  میان دو نهاد حمایتی و یک مرکز دانشگاهی کشورمان  به امضا رسید.

این تفاهم نامه در مراسمی که دکتر سید محمد مهدوی دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی و جمعی دیگر از مسوولان و روسای مراکز و نهادهای علمی و تخصصی شرکت داشتند، بین دکترشقایق حق‌جوی جوانمردرییس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری ، دکتر سجاد احدزاده رییس مرکز همکاری‌های تحول و پیشرفت ریاست جمهوری و  دکتر علیرضا زالی رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی امضا و مبادله شد.

گسترش و توسعه هدفمند همکاری‌های علمی و فناورانه، انتقال و تبادل دانش و فناور و همچنین تجارت مبتنی بر محصولات فناورانه و پیشرفته در حوزه سلامت و علوم شناختی میان جمهوری اسلامی ایران و جمهور خلق چین در چارچوب وظایف و اختیارات قانونی و سازمانی هریک از طرفین از اهداف تشکیل این کنسرسیوم سه جانبه عنوان شده است.

دکتر شقایق حق‌جوی رییس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی ریاست جمهوری در این مراسم ،گسترش این روابط با همکاری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی را حایز اهمیت دانست و گفت: علوم شناختی ابزار تعیین کننده ابرقدرتی در جهان خواهد بود و با وجود اینکه موج فناوری هوش مصنوعی جهان را تحت تاثیر قرار داده است ، اما همچنان علوم شناختی قله دست نیافتنی در حوزه هوش مصنوعی است.

وی با قدردانی از تلاش ها و اقدامات موثر و مثبت دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی در امر توسعه و ارتقا و ترویج دانش علوم شناختی و حمایت از فعالیت های فناورانه و خلاقانه در حوزه شناختی افزود: هوش مصنوعی درحال حاضر یک ابزار یادگیری ساده ماشینی با بهره‌گیری از ظرفیت کلان است، اما تولید مفاهیم جدید توسط هوش مصنوعی، غایت و چشم‌اندازی است که بشر در تلاش است به آن دست پیدا کند؛ البته این توانایی نیز همچنان از جزئی‌ترین توانایی‌های مغز انسان است.

دکتر سجاد احدزادهرییس مرکز همکاری‌های تحول و پیشرفت ریاست جمهوری نیز در این نشست با اشاره به تاثیرات چشمگیر همکاری‌های با دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نظیر پروژه امنیت غذایی، گفت: باعث افتخار است که مسئولیت برقراری ارتباط با طرف خارجی را در کنار مدیران کارآزموده دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در اختیار داریم. وی ادامه داد: به واسطه روابط و سیاست‌های کلان کشور با کشور چین، در آینده‌ای نزدیک نمایندگان رسمی از ایران در حوزه فناوری در سه شهر چین مستقر خواهند شد.

وی گفت: کشور چین  یکی از قدرت‌های اصلی در حوزه علوم شناختی بحساب می آید  و علی‌رغم همه نقاط مشترک ایران با این کشور، ادبیات فناورانه متفاوتی وجود دارد؛ تشکیل این کنسرسیوم با هدف ایجاد ادبیات مشترک علمی میان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و سایر مراکز علمی کشور با طرف خارجی است.

دکتر علیرضا زالی رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز در این نشست با بیان اینکه ماهیت علوم شناختی، چندوجهی و ترجمانی است و این ماهیت اقتضا می‌کند ظرفیت‌ همکاری‌های نهادی آن هم چند وجهی باشد، گفت: تشکیل کنسرسیوم سه جانبه، پیام روشن فرهنگی این حقیقت است.

دکتر زالی با بیان اینکه علم شناختی، صرف علم، تحقیقات و ترویج فناوری تعریف نمی‌شود بلکه حرکتی آینده‌نگارانه در جهت صیانت از منافع ملی و استراتژیک است، یادآور شد: علوم شناختی امروزه به قلمرو حکمرانی اعتباریافته منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای تبدیل شده است.

وی علوم شناختی را مرکز ثقل فناوری‌های همگرا دانست و گفت: فناوری‌های همگرا در ۱۰ سال اخیر یکی از جذاب ترین یافته‌های بشری بوده و علوم همگرا سرمایه‌گذاری هنگفتی را در جهان به خود اختصاص داده است و  علوم شناختی از اواخر هزاره سوم با شتابی حیرت‌انگیز در حال درنوردیدن قله‌های دانش است و یکی از مصادیق روشن پیشرفت دولت‌ها است.

وی در بخشی دیگر از سخنانش از تلاش های دکتر عباس حق پرست نماینده و مسوول میز همکاری های بین المللی دانشگاه علوم شهید بهشتی با کشور چین تقدیر و با اشاره به برگزاری نمایشگاه فناورانه در چین در سال گذشته، بر ضرورت برنامه‌ریزی برای حضور در این نمایشگاه‌ زیر چتر این کنسرسیوم در سال‌های آینده تاکید کرد.

دیدگاهتان را بنویسید