دبیرستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی در نشست هم اندیشی با نخبگان و محققان ستاد راهبری هوشمند حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه همگرایی دانش علوم شناختی و هوش مصنوعی برای بهبود مهارت تفکر انسانی مفید خواهد بود، گفت: تقویت همکاری میان اساتید، محققان، پژوهشگران و نخبگان دانش علوم شناختی و هوش مصنوعی سبب ورود محصولات فناورانه به جامعه میشود.
دکتر سید محمد مهدوی بعداز ظهر روز چهارشنبه هفته جاری دراین نشست در محل آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز که رئیس این آزمایشگاه و جمعی دیگر از اساتید و محققان دانشگاهی شرکت داشتتد، گفت: علوم شناحتی به دنبال کسب ابزارهایی است که بتواند با کمک دادههای رفتاری افراد، به سازوکارهای ذهنی و فرآیندی پی ببرد که برای پردازش دادهها در مغز رخ میدهد.
وی اضافه کرد: با همگرایی دانش علوم شناختی و هوش مصنوعی این امکان را خواهیم داشت که کلاندادههای پیچیده رفتاری را نیز مانند دادههای ساده به آسانی تفسیر کرده و از آن بهرهبرداری کنیم.
دبیر ستاد توسعه علوم و فناور یهای شناختی در بخشی دیگر از سخناتش نقش هوش مصنوعی در سه حوزه سلامت و سرمایه شناختی، ارتقای یادگیری و یاددهی در آموزش و پرورش و نیز شناخت رفتارها و گفتمان اجتماعی را حایز اهمیت دانست و گفت: در حال حاضر زیرساختهای لازم و اساسی برای پیوند این دو دانش در کشور برنامهریزی شده است تا نقش آفرینی متخصصان و محققان و کارآفرینان درحوزه دانش هوش مصنوعی در حوزه علوم شناختی افزایش یابد.
دکتر مهدوی در ادامه سخنانش همچنین با تشریح اهداف و سیاستهای این ستاد گفت: این رویداد و دیگر نشستها فرصتی برای آشنایی و تقویت همکاری و مشارکت برای جذب سرمایه، رونق کسب و کارها و نیز ورود دستاوردها و محصولات فناورانه حوزه شناختی به جامعه است.
دکتر محمدرضا قاسمی دبیر ستاد راهبری فناوریهای هوشمند حوزههای علمیه نیز با تاکید برگسترش همکاریهای مشترک علمی و تحقیقاتی بین اساتید، دانشمندان و محققان دو حوزه علوم شناختی و هوش مصنوعی گفت: تقویت همکاریهای مشترک تحقیقاتی میان دو حوزه دانش علوم شناختی و هوش مصنوعی میتواند به ارتقای سطح پژوهشهای علمی کمک کند.
در این نشست همچنین برخی مسائل مهم فلسفه ذهن و آگاهی و اهم ظرفیتهای موجود در حوزه علمیه و نیز فعالیتها در حوزه دانش هوش مصنوعی توسط کارشناسان ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی و دانشگاه تهران تشریح و مورد گفت و گو و تبادل نظر قرار گرفت.