دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی در دانشگاه سمنان: تبدیل دانش فنی و قابلیت‌های فناورانه به محصول درحوزه علوم شناختی نیازمند تلاش همه جانبه است

You are currently viewing دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی در دانشگاه سمنان: تبدیل دانش فنی و قابلیت‌های فناورانه به محصول درحوزه علوم شناختی نیازمند تلاش همه جانبه است
۶ Views

دکتر”سید محمد مهدوی”دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی در نشست بررسی ظرفیت‌های دانشگاه سمنان و هم اندیشی با اساتید و محققان حوزه علوم شناختی اعلام کرد: تلاش برای تبدیل دانش فنی و قابلیت‌های فناورانه به محصول درحوزه علوم شناختی از سیاست‌های این ستاد است و به عزم و حمایت همه جانبه نیاز دارد.

وی گفت: علوم و فناوری‌های شناختی یکی از حوزه‌های نوین‌، موثر و کاربردی برای اقشار مختلف در سطح جامعه محسوب می‌شود.

مهدوی حوزه‌های سلامت شناختی‌، پایش، ارزیابی‌، حفظ و ارتقای قابلیت‌های شناختی دانش آموزان، ارتقای توانمندی‌های شناختی سالمندان و استفاده از علوم و فناوری شناختی در آموزش و پرورش با بهره‌گیری از هوش مصنوعی را از حوزه‌های تاثیرگذار و اثربخش در رشد و بالندگی جامعه عنوان کرد.

دکتر مهدوی با اشاره به وجود ظرفیت‌ها و قابلیت‌های فراوان در دانشگاه سمنان، توسعه ‌همکاری‌ها میان ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی و این مرکز دانشگاهی را به سود جامعه نخبگان‌، اساتید، محققان‌، دانشجویان و جامعه دانست.

دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی کشور تصریح کرد: ابزارهای مناسب برای این فرایند از جمله ارایه تسهیلات حمایتی و برگزاری دوره‌های تخصصی، برای توسعه کسب و کارهای نوپا و توانمند سازی مراکز و شرکت‌های دانش بنیان و استارتاپی دراین حوزه مهیا است.

وی دراین نشست خواستار استفاده از قانون جهش مالیاتی و سوق دادن اعتبار مالیاتی صنایع مستقر در استان به سمت توسعه زیرساخت‌ها و رونق کسب و کارها برای تولید و ساخت تجهیزات و ابزارهای مورد نیاز در حوزه علوم و فناوری‌های شناختی شد.

دکتر مهدوی‌ همچنین بر آمادگی این ستاد در حمایت از برگزاری دوره‌های آموزشی برای دانش آموزان‌، برپایی کنفرانس ملی درحوزه آموزش وهوش مصنوعی‌، ایجاد شبکه‌ همکاری با خیّرین برای توسعه و گسترش زیر ساخت‌ها و آزمایشگاه‌ها حوزه شناختی‌، ایجاد رشته‌های مرتبط و اعطای فرصت‌های مطالعاتی به اساتید و محققان و تبادل تفاهم نامه ‌همکاری با صندوق‌های پژوهش فناوری استان سمنان تاکید کرد.

دکتر”سیف الله سعدالدین” رئیس دانشگاه سمنان نیز در گزارشی از فعالّیت این مرکز دانشگاهی با اشاره به اینکه در حال حاضر چهارده‌ هزار دانشجو در این دانشگاه مشغول تحصیل هستند و یک هزارو پانصد دانشجو با ۱۰ ملیّت نیز در این مرکز به تحصیل اشتغال دارند‌، گفت: رشته علوم شناختی می تواند به عنوان موتور محرّکه و رشته آینده پژوه برای طیفی از فعالّیت‌های دانشگاه باشد.

وی افزود: از رشته‌هایی که مسئولیت‌های اجتماعی دارند حمایت‌های ویژه‌ای می‌شود و خیّرین استان سمنان نیز در این زمینه حمایت‌های خوبی در کارنامه خود ثبت کرده اند.

‌رئیس دانشگاه سمنان همچنین در بخشی دیگر از سخنانش یادآور شد: درطول یکسال ۲۰۰ طرح پژوهشی با جامعه صنعت به اجرا گذاشته شد و شماری از پژوهشگران این دانشگاه به عنوان افراد برتر انتخاب شده اند.

دکترسعدالدین همچنین خواستار تقویت همکاری‌های مشترک میان این دانشگاه و ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی برای توسعه‌، ترویج و ارتقای دانش علوم شناختی در استان سمنان شد.

در این نشست رئیس پردیس علوم و فناوری‌های نوین دانشگاه سمنان نیز گزارشی از جایگاه دانشگاه سمنان و فعالّیت‌ها و طرح های پژوهشی اجرا شده در حوزه علوم شناختی در این دانشگاه ارائه کرد و گفت: ایجاد هسته‌های پژوهشی میان رشته ای در زمینه‌های مختلف علوم شناختی با هم افزایی رشته‌های موجود در دانشگاه سمنان از افق های روشن توسعه علوم شناختی در دانشگاه سمنان است.

دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی در جریان سفر به استان سمنان همچنین از مرکز فناوری‌های نوین پردیس این دانشگاه و نیز مراکز آزمایشگاهی علوم شناختی بازدید و با محققان‌، پژوهشگران و فناوران این حوزه به گفت و گو و تبادل نظر پرداخت.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید