پژوهشگاه علوم شناختی استان فارس با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی در شیراز افتتاح شد

You are currently viewing پژوهشگاه علوم شناختی استان فارس با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی در شیراز افتتاح شد
۲۰۵ Views

با هدف اجرای مرحله اول طرح ملی پایش سلامت شناختی دانش آموزان ، پژوهشگاه علوم شناختی استان فارس در شیراز افتتاح و فعالیت خود را آغاز کرد.

پژوهشگاه علوم شناختی استان فارس طی مراسمی با حضور دکتر سید محمد مهدوی دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی ، عزیزی و قادری دو تن از نمایندگان مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی  ، معاون برنامه ریزی استاندار و مدیرکل آموزش و پرورش استان فارس و جمعی از مسئولان و مدیران بخش های مختلف علمی و آموزشی و اساتید و متخصصان تحقیقاتی در شیراز گشایش یافت.

دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی  در آیین افتتاحیه پژوهشگاه  علوم شناختی در پژوهشکده معلم فارس گفت: دانش‌آموزان‌ به عنوان بخش مهمی از جامعه، سرمایه و دارایی کشور هستند و حاکمیت تلاش می‌کند تا سازوکارهایی را برای ارتقای سلامت سرمایه های شناختی در اختیار نهادهای بهره بردار قرار دهد.

دکتر سید محمد  مهدوی با بیان اینکه حفظ و ارتقای سرمایه‌های شناختی از اهداف ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی کشور است، افزود: تاسیس و تجهیز هدفمند آزمایشگاه‌ها و تربیت نیروی متخصص از جمله سازوکارهای ارائه شده در مراکز علمی ، تحقیقاتی و آموزشی  است و نخستین پژوهشگاه  علوم شناختی در شیراز به منظور پایش، حفظ و ارتقای سرمایه‌های شناختی دانش‌آموزان‌ راه‌اندازی شد.

دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی با اشاره به اینکه  در عرصه علوم شناختی گام‌ها یکی پس از دیگری برداشته شد و در این مسیر، نخستین گام‌ها هویت بخشی و ایجاد زیر ساخت ها می باشد ، اطهار داشت : با تلاش‌های ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی در سطح کشور بیش از یکهزار و ۵۰۰ پژوهشگر در حوزه شناختی تربیت شد و حدود یکهزار و ۲۰۰ پایان‌نامه نیز در این حوزه نوشته شده است.

دکتر مهدوی با تاکید بر حفظ و ارتقای جایگاه پژوهشگران، اظهار کرد: باید در سطح کودکان و نوجوانان به علوم شناختی پرداخته شود چرا که با توسعه این علوم تحولات اساسی در نظام تعلیم و تربیت رخ می‌دهد.

دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های شناخت با بیان اینکه نسل جدید با فضای مجازی بزرگ شده و درک متفاوتی از جهان دارد، ادامه داد: این ستاد آماده اعزام متخصصان برای آموزش و تربیت نیروی انسانی برای حوزه علوم شناختی است و در ادامه برای ایجاد کلینیک ها با استان ها نیز همکاری می کند.

دکتر ابراهیم عزیزی رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی  نیز در این مراسم طی سخنانی با بیان اینکه رویکرد تحولی یک نیاز اساسی است ، گفت علوم شناختی فرصتی برای  رهایی از بن بست های احتمالی و حرکتی به سوی دانش های نوین و تلاش برای دستیابی  ابزارها و تجهیزات  پیشرفته و نوین است.

وی افزود: علوم شناختی دانشی نوین محسوب می شود که برپایه یک نگاه و سیاست راهبردی می بایست در کشورمان مورد توجه قرار گیرد.

نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه بسیاری از اهداف و خواسته های ما از مسیر آموزش و پرورش محقق می شود، خاطر نشان کرد: تحول در مبانی تعلیم و تربیت ، ساختار ، قوانین و مقررات ، مدیریت ، مدرسه و معلم امری اجتناب ناپذیر است و افتتاح پژوهشگاه علوم شناختی در شیراز یک نیاز و اقدامی قابل تقدیر می باشد.

دکتر قاسمی مدیرکل آموزش و پرورش استان فارس و نیز معاون برنامه ریزی استاندار نیز هریک پیرامون  نقش، جایگاه و اهمیت دانش نوین علوم شناختی و ارتقا و بهبود مهارت ها و توانایی های شناختی دانش آموزان مطالبی بیان کردند و خواستار برداشتن گام های موثر ومفید تر در حوزه های مختلف دانش علوم شناختی ، کارآفرینی و استفاده از ظرفیت هاواستعداد ها برای تحقق اهداف شناختی در این استان شدند.

دیدگاهتان را بنویسید