کتاب کاربردهای نوار مغزی در علوم شناختی  انتشار یافت

You are currently viewing کتاب کاربردهای نوار مغزی در علوم شناختی  انتشار یافت
۳۴۷ Views

کتاب کاربردهای نوار مغزی در علوم شناختی : از مرحله ثبت تا تحلیل، با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی ترجمه و منتشر شد.

دکتر”محمد تقی جغتایی” مشاور عالی ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی و رییس انجمن علوم اعصاب ایران در مقدمه این کتاب نوشت: تصویر برداری مغز یکی از روش های پرکاربرد در حوزه علوم شناختی است که فرآیند های کارکردی مغز را به تصویر می کشاند.

وی اضافه کرد: یکی از پرکاربردترین تکنیک های تصویربرداری عصبی ، الکتروانسفالوگرافی EEG  است که برآیند فعالیت الکتریکی گروه های سلولی در مغز را با استفاده از الکترودهای متصل به سر اندازه گیری می کند.

رییس انجمن علوم اعصاب در بخشی دیگر از نوشته خود می افزاید: بسیاری از پژوهش های حوزه علوم شناختی به منظور ارزیابی پاسخ مغز به محرک های خاص انجام می شوند، پاسخ هایی که در حین انجام تکلیف شناختی مرتبط بروز می یابد، این پاسخ مغز به یک شی یا یک محرک با میانگین گیری پتانسیل های مغزی گذرای مرتبط با یک رویداد خاص به دست می آید که پتانسیل های مرتبط با رویداد  ERP نامیده می شوند.

وی می نویسد: این کتاب با توجه به کاربرد و اهمیت روز افزون نوار مغزی در حوزه علوم شناختی به خصوص پژوهش و بررسی اختلالات شناختی حایز اهمیت است و می تواند راهنمای خوب و با ارزشی برای متخصصان ، دانشجویان علوم شناختی و روان شناسی و سایر علاقه مندان به حوزه تصویر برداری مغز باشد.

مترجمان این کتاب نیز در یادداشتی اشاره کردند : در طی سال های اخیر پژوهشگران تلاش کرده اند تا دانش ما را از چگونگی ارتباط نورون ها با عملکرد های شناختی با تجزیه و تحلیل الکوهای فعالیت بسیار هماهنگ شده به اصلاح ” نوسان های مغزی ” ارتقا بخشند، در این رویکرد ، نوسان های مغزی ، مکانیسم الکتروفیزیولوژیک را بر ای هماهنگی نواحی مغزی از طریق مرتبط کردن فعالیت گروه های عصبی به رفتارهای هدفمند فراهم می کنند.

به اعتقاد مترجمان این کتاب فهم دقیق مکانیسم تولید ریتم های عصبی به عنوان نشانگرهای نوروفیزیولوژیک کارکرد مغز نیازمند مطالعات وسیع و همه جانبه و مستلزم تسلط بر سطوح مختلف ارزیابی ریتم ها از سطح سلولی و مولکولی گرفته تا سطح مداری و شبکه ای است.

کتاب کاربرد های نوار مغزی در علوم شناختی نوشته “شریل ال دیکتر” و “پل دی کییفبر” در هشت فصل و در ۲۸۰ صفحه توسط دکتر محمد علی نظری و دو تن دیگر از اساتید و متخصصان حوزه علوم اعصاب ترجمه و از سوی مرکز پژوهش ، تحقیقات نشر و پخش کتاب مظفر چاپ و روانه بازار نشر شده است.

دیدگاهتان را بنویسید